Op zoek naar originele opening presentatie?

   
 
 
 
originele opening presentatie
 
9 sterke inleidingen voor presentaties Presentatiekracht!
Dat is niet onmogelijk, want door met een krachtige inleiding te komen kunt u uw publiek voor u winnen! Een goed voorbeeld is Randy Pausch in zijn last lecture, of de speech van John Beede. Er zijn verschillende manieren om uw presentatie in te leiden.
Hoe start je een presentatie? Wat is jouw openingszin?
Houd het relevant en zorg dat het bij je past. Gebruik eventueel lichte zelfspot om het ijs te breken of ontloop de klassieke en saaie openingszin waarbij je vertelt wat je gaat vertellen met een pakkend verhaal. Maar zorg voor je publiek. En dat kan op twee manieren: enerzijds door een sociale band met ze te bouwen, maar minstens zo belangrijk is het om ze te laten ervaren dat ze daar niet voor niets zitten. Dat jij ze iets gaat brengen. Dat de tijd die ze investeren een waardevolle ervaring voor ze zal zijn. Over de auteur. Arnout Drenthel MSc traint en adviseert organisaties en sprekers bij het ontwikkelen van een overtuigende, doelgerichte en heldere presentatie; in woord en in beeld. Het" moment dat een spreker ervaart hoe het is om anderen te inspireren; dat is magisch.
De ideale opening voor je presentatie.
Datum: 12 februari 2013 17 mei 2015 door Piet Hurkmans. Hoe begin ik nou met mijn verhaal? is een telkens terugkerende vraag als je een lezing of een presentatie houdt. Je hebt je boodschap misschien wel helder, maar die heeft nog wel een context en een inleiding nodig. Waarschijnlijk wil je een originele opening of een ijsbreker, want hoe ervaren je ook bent als spreker, het blijft altijd spannend om voor publiek te spreken.
Zet je publiek op scherp: 4 tips voor de inleiding van je presentatie Frankwatching.
Natuurlijk hangt het van je publiek en je onderwerp af welke opening je kiest, dat wel. Maar, hoe dan ook, van een goed begin heb je je hele toespraak profijt. 8 reacties Plaats een reactie! Anderen lazen ook. In no-time een dijk van een Powerpoint-presentatie. Zó val je bij een pitch met de deur in huis. Weg met branded content, het is tijd voor onafhankelijke content! Over de auteur. Caryn t Hart de Wijkerslooth Caryn t Hart de Wijkerslooth is docent bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Haar colleges gaan vooral over het schrijven van een scherpe tekst of het houden van een goede presentatie.
3 tips voor een krachtige opening van je presentatie.
In deze blog geven we drie presentatie tips om krachtig en origineel te openen. Een impactvolle titelslide ondersteunt je bij een krachtige opening van je presentatie. Wij leren je hoe je deze maakt tijdens onze gratis mini PowerPoint cursus! In de video geven we je drie tips en in de tekst hebben we nog een bonustip geplaatst! Eerder schreef ik het artikel 4 Tips om op Originele Wijze je Presentatie af te sluiten. Een pakkende introductie van je presentatie is uiteraard ook enorm belangrijk.
INTRO als handige structuur om presentaties te beginnen.
Begin met een kreet die direct de aandacht van je publiek trekt. Een onbekend feit, een sterke stelling of een interessante anecdote. Waarom zouden ze naar je moeten luisteren? Kies een prikkelende titel die als mantra in jouw presentatie kan dienen. Dan wordt hij niet alleen beter onthouden, maar mogelijk ook verspreid via social media. Geef aan wat je wel en niet gaat behandelen en wanneer je graag vragen wilt beantwoorden. Wat moet jouw publiek na afloop doen, laten of nooit meer vergeten? De INTRO volgorde kan overigens ook anders, zolang Interest en Need als een van de eerste behandeld worden. De INTRO aanpak zet jouw presentatie duidelijk neer en zorgt voor de juiste verwachtingen. Maar belangrijker is, dat het jou enorm ondersteunt in de opening van je presentatie en zo jouw geloofwaardigheid vergroot. INTRO past als eerste deel in de krantenkopmethode. De structuur is dan.: Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. Broodtekst met storytelling, quotes, anecdotes. Slot met duidelijke call-to-action. De gekozen mantra kun je zo veel mogelijk invoegen, vooral bij overgangen. Het idee voor deze tekst is van Rosemary Cooper-Clark en diende als basis voor dit blog. De originele tekst lees je hier.
Spreken zonder stress met Jacqueline Hulleman Wat zijn de beste openingszinnen voor je presentatie? 4 tips.
Ze hebben geploeterd en gestreden. Begin met een waarheid als een koe. Begin met iets waar iedereen het ongetwijfeld mee eens is. We leven in een drukke wereld. Veel mensen vinden het lastig om een speech te houden. Begin met een dreigend gevaar.
Opvallende opening van je presentatie Danielle de Jonge.
Je voorbereiding is goed en je bent er van overtuigd dat het een wervelend geheel gaat worden. En dan begin je. Wordt het een korte opsomming van het programma? Of kies je voor een opvallende en prikkelende opening om meteen de aandacht vast te pakken? De laatste optie vergroot de kans dat het publiek de rest van je presentatie vol interesse blijft luisteren. Een aantal voorbeelden van goede binnenkomers.: Beeld en geluid. Start voordat je iets zegt een korte film of geluidsfragment. Je publiek verwacht dat jij begint met spreken en krijgen iets anders voorgeschoteld. Dat trekt de aandacht en maakt nieuwsgierig! Met een goed gekozen fragment maak je vaak een belangrijk deel van je presentatie duidelijk, je creëert commitment voor wat je gaat zeggen. anekdote fungeert als uitstekende kapstok voor de rest van je presentatie.
Vijf manieren om een presentatie te openen.
Een goed begin is het halve werk. Dat is de gedachte achter een aantrekkelijke opening. Wie in de eerste minuten van de presentatie de aandacht weet te trekken, heeft grote kans dat het publiek aandachtig zal blijven luisteren. Nieuws is een prima binnenkomer.

Contacteer ons