Zoeken naar hoe maak je een goede powerpoint presentatie

   
 
 
 
hoe maak je een goede powerpoint presentatie
 
Hoe ziet een goede powerpointpresentatie eruit? Studielicht.
Wist je dat bleke achtergronden leiden tot oogmoeheid? Gebruik ze daarom enkel in slecht verduisterde lokalen. Meer informatie over hoe je een powerpoint kan ontwerpen, vind je in het boek PresentatieZen van Garr Reynolds: Reynolds, G. Amsterdam: Pearson Education Uitgeverij.
Hoe maak ik ene goede powerpoint presentatie?
Met Powerpoint hoef je het contact met je publiek niet aan te gaan. Powerpoint lijkt veilig en risico beperkend. Alles goed voorbereid denk je en onder controle. Maar het wordt dus ook niets. Geen contact, geen communicatie. Geen interactie, geen dialoog, geen spanning en emotie. Niets, behalve tijd voorbij, kans gemist. Hoe moet het dan? Presenteren zonder PowerPoint. We have met the enemy and he is PowerPoint. Citeren en parafraseren. Noten en bronvermelding. Beoordelen op betrouwbaarheid. Informatievaardigheden in opdrachten. Checklist opdrachten maken. Tips voor het maken van een verslag. Tips voor een goede presentatie.
Hoe maak je een mooi PPT Design? PPT Solutions.
Probeer per slide in te schatten wat de mogelijkheden zijn voor het design. De PowerPoint presentatie is ondersteunend aan jouw verhaal. Gebruik dus niet te veel bulletpoints en tekst. De toehoorder is daardoor al snel afgeleid. In plaats van teksten en bulletpoints, kun je jouw verhaal duidelijk maken met een infographic. Verdeel de informatie zoveel mogelijk op de slide en laat hetgeen je behandeld wat duidelijker naar voren komen op de slide. Ook dit gebruik je om de toehoorder mee te nemen in jouw verhaal. Gebruik goede fotos die het verhaal ondersteunen. Maak zoveel mogelijk gebruik van fotos die je zelf hebt gemaakt of bij de organisatie passen.

Contacteer ons